Tumpelo.fi, älä koskaan sano ei koskaan.

29.07.2020


Kun aiempi verkkokauppa vaihtoi omistajaa allekirjoittaneen uupumuksen ja käsien loppumisen vuoksi, niin melkein pyhästi vannoin, notta en enää ikuna laita verkkokauppaa pystyyn. Noh, menihän siinä tovi, mutta 3D tulostuksen ja omien aivopierujen herätettyä kiinnostusta muissakin oli niille aivopieruille tehtävä myyntikanava.

Teit sen nyt varmaan helpomman kautta?

No en tietenkään, halusin tehdä sen mahdollisimman halvalla, niin valmiit alustat ja drag & drop ratkaisut jäi laakista pois listalta ja ryhdyin tanssimaan jenkkaa WordPressin ja WooCommercen kanssa. Eli jälleen silmät kiinni, suu aaki ja täysillä pää edellä pask****, siis tuntemattomaan. Aiemmin mainittu kombinaatio on suosittu ja ihan syystä, osaavissa käsissä kyseinen alusta taipuu vaikka mihin, taipuu se osaamattomissakin, mutta koreografia ei ole kaunista, puhumattakaan lopputuloksesta.

Hieman piti opiskella, sitten piti opiskella lisää ja sitten opiskeltiin vielä monta kertaa ja vähintään yhtä useasti opitut asiat unohdettiin. Lisäosahelvetti on sitten vielä oma tarinansa, koskaan mikään ei toimi ilman lisäosaa, etsit vain sen parhaimman, toimivimman ja tottakai ilmaisen. Kiitti vaan vit**** android aikakausi.

Noh, kauppa on kasassa ja tänäänkin korjasin munauksiani, koska niinkin vähäpätöinen asia kuin etusivun linkki kaupan puolelle ei toiminut, hups kops ohoh!

Parasta kuitenkin on ettei kyseinen verkkokauppa ole rasite taloudellisesti, siksi se on allekirjoittaneen näköinen ja asiakkaiden perseennuolentaa sieltä ei löydy. Se on täynnä turhakkeita suurelle osalle ihmisiä ja saa pahanmielen tosikoille. Jos kiinnostuit niin mene ihmeessä tutkailemaan sätöstä interneetin ihmeellisestä maailmasta, tökkää siis www.tumpelo.fi.

Mites 3D härpäkkeet?

Toinen tulostuskaapisto on valmis ja Prusa i3 muutti sinne, kaappi hoitaa hommansa ASA:n tulostuksessa, ainakin tähän asti warppauksien kanssa ei ole tarvinnut painia. Käryjäkään ei tule ja äänimaailma vaimeni kummasti.

Ender 3 muuttui direct drive malliksi Thingiversestä pongatun adapterin avulla. Hot end on nykyään mallia MicroSwiss ´ja g-koodia ajaa Marlin 2.0 joka pyörii BIGTREETECH SKR Mini E3 kortilla. Ajatus oli nyt vain se, notta nyt Ender 3 toimii varalaitteena ASA:n tulostuksessa jos ja kun Prusa hirttää itsensä.

CR-10S Pro jäi puhtaasti PLA ja PETG tulostuksiin, myönnettävä on ettei isolle tulostusalalle kovin usein ole tarvista ja pienissä palikoissa, sekä pienissä erissä tulostan ennemmin 2*10kpl, kuin 1*20kpl.

Kaikkien tulostimien alle hommasin 0,8*45*45cm lattialaatat, laattojen pohjaan huopatassut, niin jopa IKEA:n pahviset kaikupöydät hiljeni. Huopatassuja fiksumpi ratkaisu olisi ollut kumiset lätkät, mutta seuraavalla kerralla.

Mielessäni edelleen CNC:n hankinta ja rakentaminen, se tapahtuukin jos rahaa sataa taivaalta, mutta tähän asti sieltä ei ole tullut kuin vettä. Tämä prokkis ei siis ole paljon stepperiajureita pidemmälle edennyt, mutta mielessä pyörii jopa häiritsevästi.


Mites muuten bisniksit sujuu?

Päin pärsettä. Korona veit luennot, messupojan hommat ja konsultoinnit, 3D mallinnuksia ja tulostuksia on jonkin verran, mutta voisi olla enemmänkin. Olisikin jos ei veloittaisi niistä mitään, kun asiakkaiden into lopahtaa siihen kun haluaa työstään, materiaaleista ja laitteiden käytöstä korvauksen. Sitä ei uskoisi, notta 3,90€/h on liikaa. Onneksi on niitä jotka ymmärtävät ettei ilmaiseksi saa mitään, paitsi räkää nenästä, nenän pitää kuitenkin olla oma.

Edelleen etsin sivusilmällä osa-aikaista työtä itselleni, taidan joutua tekemään sitä pitkään, koska neliraajahalvaantunut savolaistunut nelikymppinen touho ei ole sitä työmarkkinoiden kuuminta hottia. Valitettavaa sikäli kun ei ymmärretä hyvän päälle.

Mitäs kivaa nyt olet keksinyt?

Kuulkaas ystävät rakkaat, ostin huutokaupasta FennoSeuran radion vuodelta 1954, se ei toimi, no ei tietenkään enhän minä sitä olisi muuten hankkinutkaan. Noh, tiedossa oli huutaessani kyseisestä putkitoosasta 15€, notta se ei pihise, eikä se haittaa koska kyseinen kampes siirtyy bluetooth aikaan.

Tästä prokkiksesta tulee blogirustausta, kunhan nyt jännitetään tuleeko Kiinanmaasta jotain mitä halusin, eikä vain koronanpärkelettä. Sitten jännitetään paljonko savua saa irti elektroniikasta ja kuinka monta palovammaa on mahdollista saada muutaman piuhan kolvaamisesta.